Heriot-Watt


Dette universitetet er den åttende eldste utdanningsinstitusjonen i Storbritannia og er navngitt etter George Heriot – økonomisk veileder for King James på 1600-tallet, og James Watt – den kjente oppfinneren fra 1800-tallet. Den ble stiftet i 1821, og var en av de første til å akseptere kvinner til å studiene sine. Universitetet lå tidligere ved Grassmarket i Old Town, men ble flyttet på 1970-tallet.Heriot Watt University har nå firecampuser: Edinburgh campus ligger på Riccarton, 35 minutter med buss vest for sentrum, og er med sine ca. 6000 studenter den største, hvorav ca. 2000 studenter bor i halls på området. I tillegg er det en campus i Galashiels, ved grensen mot England, en i Dubai og en liten havforskningscampus på Orkn-øyene. De fleste norske studentene med tilknytning til Norsa går på Edinburgh campus.

Universitetet har flest linjer innen økonomiske, naturvitenskapelige og tekniske fag, og har utdannet mange norske økonomer og ingeniører. En fjerdedel av studentene på Heriot Watt har internasjonal bakgrunn og det er lett å komme i kontakt med folk fra forskjellige deler av verden. Det opereres med to semestre i året, som regel fra midten av september til midten av desember og fra midten av januar til slutten av mai, med eksamener i slutten av hvert semester.

Dersom man velger å bo på campus det første året kan man velge mellom catered og self-catered halls. Catered halls («the ghetto») har relativt små rom og man deler bad med åtte andre studenter. Man får ladet opp studentkortet med penger som man kan bruke i hovedkantinen eller de andre cafeene. I hovedkantinen kan man velge mellom 4-5 greie retter til middag og man kan få påsmurte bagetter eller varm-mat til frokost og lunch. Velger man self-catered, må man ta seg noen turer til Asda med bussen et par ganger i måneden. Noen nordmenn trives godt på campus et år, mens andre velger å flytte i leilighet etter et par måneder.

Mer informasjon finnes på: www.hw.ac.uk.

 

Comments are closed.